TÜBA-Enerji Sohbetleri Başlıyor

TÜBA-Enerji Sohbetleri Başlıyor

TÜBA Enerji Çalışma Grubu’nun düzenlediği TÜBA-Enerji Sohbetleri, 26 Eylül 2021 Pazar günü Zoom (https://bit.ly/3kxN0lT) ve YouTube (https://bit.ly/3lMSVD1) üzerinden çevrimiçi başlıyor.

Ayda iki kez şeklinde planlanan “Enerji Sohbetleri”nin ilk başlığı olan “Enerji, Eğitim ve Bilim Üçgeni” TÜBA Enerji Çalışma Grubu üyesi Prof. Dr. Bahri Şahin moderatörlüğünde ve TÜBA Enerji Çalışma Grubu Yürütücüsü Prof. Dr. İbrahim Dinçer’in konukluğuyla 14:00-15:00 saatleri arasında gerçekleştirilecek.

Hazırlanan programla enerjinin üretimi, dönüşümü, depolanması, iletimi, enerji malzemeleri ve enerji sistemlerinin kontrolü, stratejileri ve politikaları gibi birçok alanda bilgi paylaşımı amaçlıyor. Bu çerçevede hem kurumsal hem de kişisel olarak daha fazla kişiye ulaşma ve farkındalık oluşturma, araştırmacıları, uzman ve ilgilileri aydınlatma ve doğru yönlendirme ihtiyacına ilişkin programlanan Eneji Sohbetleri’nde; enerjinin bilimsel, sosyal, endüstriyel, çevresel, ekonomik, kültürel ve sürdürülebilirlik yönleri ile enerjide yeni fırsatlar, enerjinin geleceği bilimsel yöntem ve yaklaşım ile tartışılacak. Kısacası dünyada önde gelen bilim insanları ve enerji endüstrisinin farklı disiplinlerinden deneyimli uzmanlarla; akademisyenler, araştırmacılar, teknoloji uzmanları, yatırımcılar, politika yapıcılar, stratejistler ve uygulamalı mühendisleri tarafından enerjinin bugünü ve geleceği tüm boyutlarıyla masaya yatırılacak. Bu bilimsel platformda enerji alanındaki yeni fırsatlar ve enerjinin geleceği konusunda daha iyi stratejiler belirlemeye yardımcı olacak, yeni açılımlar ile insanlığın refahı için stratejik çözüm ve hedeflerin oluşturulmasına katkı sağlanmaya çalışılacak.