TÜBA Desteğiyle “3. Kök Hücre ve Hücresel Tedaviler Kongresi”

TÜBA Desteğiyle “3. Kök Hücre ve Hücresel Tedaviler Kongresi”

TÜBA tarafından desteklenen, Kök Hücre ve Hücresel Tedaviler Derneği tarafından organize edilen farklı klinik ve preklinik alanlardan bilim insanlarının katıldığı 3. Kök Hücre ve Hücresel Tedaviler Kongresi, 12-14 Nisan 2019 tarihleri arasında Marmara Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Anadolu Hisarı Yerleşkesi’nde gerçekleştirildi.

TÜBA Kök Hücre Çalışma Grubu Üyelerinden Prof. Dr. Tunç Akkoç ve Prof. Dr. Ercüment Ovalı’nın yürüttüğü Kongre; kök hücrelerin rejeneratif ve reparatif tıp alanındaki önemini laboratuvar ve klinik çalışmaların çok daha belirgin hale getirmesi ve gelişmeler karşısında zamanı doğru kullanmanın öneminin giderek artması nedeniyle alanında uzman pek çok ismi bir araya getirdi ve tartışılması gereken pek çok konu başlığı masaya yatırıldı.

TÜBA Kanser Çalışma Grubu Üyesi Prof. Dr. Bülent Zülfikar, TÜBA Kök Hücre Çalışma Grubu Yürütücüsü Prof. Dr. Fikrettin Şahin, TÜBA Kök Hücre Çalışma Grubu Üyeleri; Prof. Dr. Emin Kansu, Prof. Dr. Zekeriya Tosun, Prof. Dr. Erdal Karaöz, Prof. Dr. Alp Can ve Dr. Öğr. Üyesi Zeynep Burçin Gönen Kongre’de panelist, konuşmacı, oturum başkanlığı şeklinde birbirinden farklı görevler yerine getirdi.

Ortopedi ve Travmatoloji, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi, Hematolojik Hastalıklar, Santral ve Periferik Sinir Sistemi Hastalıkları, Göz Hastalıkları, Kalp ve Damar Hastalıkları, Diş Hekimliği, Otoimmün Hastalıklar ve Organ Transplantasyonu, Kök Hücre ve Hücresel Tedavi Uygulamaları, Doku Mühendisliği-3B Biyoprinting Klinik Uygulamaları, CRISPR / GEN Tedavileri Teknolojileri, Dentritik Kök Hücre Aşısı, CAR-T cell, GMP Laboratuvar Standartları ve IPS Kongre’nin ana konularını oluşturdu.

Uluslararası katılımlı Kongre’nin ilk günü; Üç ayrı salonda Temel Kök Hücre Kursu, Hücresel İmmünoterapi Okulu ve Kök Hücrede Standartlar Okulu başlıkları altında Prof. Dr. Ercüment Ovalı, Prof. Dr. Tunç Akkoç, Dr. Derya Dilek Kancağı ve Dilek Sunar tarafından eğitim verildi. Açılış konuşmalarının ardından ise ilk önce “Hücresel Tedaviler” ve ardından “Az bilinen Hücresel Tedaviler” adlı iki ayrı panel gerçekleştirildi.

13 Nisan günü ise Yerleşke’nin farklı salonlarında sekiz ayrı panel, “Future of Regenerative Medicine: 3D BioPrinting” ve “Hücre Tedavisi Üretimindeki Karmaşık Süreçleri Yönetmek” adlı iki sempozyum ile toplam beş ayrı salonda sözlü ve tematik sunumlar yapıldı.

Kongre’nin son günü altı panel ile düzenlenen “Car-T Cell Üretimi” başlıklı sempozyumun ardından tartışmalı oturum yapıldı. Kongre, Gazi Nasuh Tuğlu Özel Öğrenci Ödülü ve Ord. Prof. Süreyya Tahsin Aygün Araştırma Ödül Töreni ve En İyi Bildiri Sunumu ile sona erdi.

Detaylı bilgi için: www.kokhucrekongresi.org