TÜBA Başkanı Prof. Şeker, Mersin Üniversitesi’nde Akademik Yılı Açılış Dersi Verdi

TÜBA Başkanı Prof. Şeker, Mersin Üniversitesi’nde Akademik Yılı Açılış Dersi Verdi

TÜBA Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Şeker, 30 Ekim 2019 tarihinde Mersin Üniversitesi (MEÜ) 2019-2020 Eğitim Öğretim Yılı Açılış Töreni’ne katıldı ve akademik yılın ilk açılış dersini verdi.

Çiftlikköy Kampüsü Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan Atatürk Anıtına, MEÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı’nın çelenk sunumunun ardından Tören, MEÜ Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi’nde devam etti. Törene Vali Yardımcısı Süleyman Deniz, TÜBA Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Şeker, MEÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, Tarsus Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Aydın, Çağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ünal Ay, Toros Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Haluk Korkmazyürek ile kamu kurum ve kuruluşlarının il müdürleri ve temsilcileri, akademik, idari personel ve öğrenciler katıldı.

TÜBA Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Şeker, açılış dersi davetleri için Rektör Prof. Dr. Ahmet Çamsarı’ya teşekkürlerini sunarak başladığı konuşmasında 4 yıl önce kalite sürecini değerlendirmek üzere geldiği MEÜ’nün o günden bu yana birçok açıdan yaşadığı değişime mutlulukla şahit olduğunu ifade etti.

Bilim diplomasisinin göz ardı edilen ama eksikliği fark edildiğinde çok geç olan bir faaliyet olduğunu belirten Prof. Dr. Şeker, TÜBA Şeref Üyesi Nobel Ödüllü bilim insanı Prof. Dr. Aziz Sancar’ın uluslararası alanda yaptığı lobi faaliyetinin eşsiz bir değerde olduğunu vurguladı. Bu bağlamda Türkiye’deki üniversite sayısındaki nicel artışın nitelik bakımından da gelişmesinin önemine dikkat çeken Prof. Dr. Muzaffer Şeker, bilimi ve bilimsel eğitimi desteklemede TÜBA’nın yapmış olduğu faaliyetler hakkında da bilgi verdi.

Türkiye’de mezun öğrenci sayısı, üniversitelerin sıralaması, bilimsel yayınlar, uluslararası alandaki işbirlikleri gibi konularda sayısal verileri de paylaşan Prof. Dr. Şeker, bütçe kaynaklarının Ar-Ge faaliyetleri için ayrılmasında 2007 yılından bu yana artış olduğunu, bunun ülke ekonomisine de katkı sağladığını, gelecek yıllarda bunun katlanarak büyüyeceğini belirtti.

TÜBA Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Şeker’e Rektör Prof. Çamsarı tarafından plaket ve hediye takdim edildi. Prof. Dr. Şeker ise kendisine, TÜBA tarafından basılan Uluslararası Hukuk adlı kitabı takdim etti.

Cumhuriyetimizin 96. yılını kutlayarak ve başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi anarak konuşmasına başlayan Prof. Dr. Ahmet Çamsarı ise; MEÜ hakkında bilgi verdi, MEÜ’nün her geçen gün daha da büyüyen, güçlenen bir eğitim kurumu haline geldiğini ifade etti.

MEÜ Rektörlüğü görevine atanmasının ardından da belirlenen hedeflere aynı kararlılıkla yürümeye devam ettiklerini belirten Rektör Prof. Çamsarı, kalite ve akreditasyon çalışmalarına ağırlık verdiklerini, Engelsiz Üniversite olma yolunda da önemli başarılar elde ettiklerini ifade etti. En zor şartlarda bile yürüttüğü görevin kutsiyetinin gerektirdiği ne varsa fazlasıyla yapmaya çalışan akademik ve idari personele de teşekkür eden Prof. Çamsarı öğrencilere de seslenerek konuşmasını “Öğrencilerimizden üstlendikleri sorumlulukların bilinci ile hareket etmelerini, kendilerini her daim geliştirmelerini ve vatan sevgisini her türlü çıkardan üstün tutarak ülkemizin güçlü yarınlarında söz sahibi olmalarını rica ediyorum." sözleriyle noktaladı.

İlgili Fotoğraflar