TÜBA Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Şeker’in “15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü” Mesajı

TÜBA Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Şeker’in “15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü” Mesajı

Bağımsızlık ve ülkemizin bütünlüğü önceliğimizdir: Türk milleti, 15 Temmuz gecesi hain darbe girişimine karşı ortaya koyduğu inanç ve kararlılıkla, tarihinden miras aldığı milli mücadele ruhuyla; ülkesine, egemenliğine, demokrasisine sahip çıkışının destanını yazdı.

Aziz Milletimiz bir kez daha göstermiştir ki bağımsızlığımızın önünde alçakça sipere yatanlar dün olduğu gibi yarın da karşılarında daima milli iradenin direnişiyle ve nihayetinde zaferiyle karşılaşacaklardır. Bu inanç ve cesaret, ülkemizin bekasını emanet ettiğimiz gençlerin umudu, meşalesi olacak, yolunu aydınlatacaktır. Uluslararası emperyalistlerin taşeronu olan FETÖ yapılanmasının ülkemizin özellikle nitelikli insan kaynağının emeğini ve gücünü kötü emellerine alet ederek heba etmesinden tüm toplum katmanlarımızın çıkarması gereken önemli dersler bulunmaktadır. Unutulmamalıdır ki; bu ders çıkarımı gerçekleşmediği takdirde benzer haince teşebbüs ve karanlık olayların tekrarı kaçınılmazdır. Milletimiz bu menfur darbe teşebbüsü ile ulaşılmak istenen çirkin senaryoları basiret, feraset ve cesaretle amacına ulaşmadan ortadan kaldırmıştır.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde tarihimizi kahramanca yazanları, vatanı ve milleti uğruna vücudunu siper eden tüm şehitlerimizi, bir kez daha rahmet ve minnetle anıyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyor uzun ömürler diliyorum. Bu vatan size daima borçlu kalacaktır. Allah devletimize ve milletimize zeval vermesin.

Prof. Dr. Muzaffer Şeker
TÜBA Başkanı