TÜBA Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Şeker’in “10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü” Mesajı

TÜBA Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Şeker’in “10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü” Mesajı

Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun öncüsü, bağımsızlık mücadelemizin meşalesini yakan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü vefatının 81. yılında rahmet ve saygıyla anıyoruz.

57 yıllık ömrüne bir milletin özgürlük mücadelesini, hayatta kalma destanını sığdıran Atatürk, halkına olan inancını hiçbir koşulda kaybetmedi. O’nun inancı Türk milletinin umudunu büyüttü. Dünyanın şaşkınlıkla izlediği bir dünya lideri olarak yaşadığı çağa damga vurdu. Kurtuluş Savaşı sürecinde millet ile omuz omuza vererek tüm olumsuz şartlara karşı elde ettiğimiz zaferin mimarı oldu. Devletin ve milletin bağımsızlığı ile özgüvenimizi, onurumuzu, haysiyetimizi geri kazanmamızı sağladı. Birlik, dirlik içinde olmanın yüksek bir değer olarak anlamını, kendimize olan güvenimiz ile cesaretimizin gücü sonucu elde edilen devletin, kıymetini öğretti ve en önemlisi de halkımıza geleceğe dair üstlendiği sorumluluk bilincini yerleştirdi. Gazi Mustafa Kemal Atatürk sadece bir ülkeyi değil, tüm mazlum milletlerin destekçisi olacak olan bir milleti yeniden inşa etti.

Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin kurucusu, büyük komutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını, vatan uğruna canlarını hiç düşünmeden veren kahraman şehitlerimizi, gazilerimizi, İstiklal mücadelemizin tüm kahramanlarını bir kez daha rahmet ve şükranla yâd ediyoruz.”

Prof. Dr. Muzaffer Şeker
TÜBA Başkanı