TÜBA Başkanı Prof. Dr. Ahmet Cevat Acar’ın “29 Ekim Cumhuriyet Bayramı” Mesajı

TÜBA Başkanı Prof. Dr. Ahmet Cevat Acar’ın “29 Ekim Cumhuriyet Bayramı” Mesajı

Aziz milletimizin egemenlik ve bağımsızlık iradesinin eseri Millî Mücadelemiz sonrasında Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde, kadim Türk Devlet geleneğinin devamı olarak kurulan Türkiye Cumhuriyeti’nin 95. yılını milletçe büyük bir onurla kutluyoruz.

Türkiye Cumhuriyeti’mizin 95. yılında, her tür farklılığı istismar ederek hedef ülkeleri parçalamayı ve etkisiz hale getirmeyi amaçlayan melez vekalet savaşı saldırıları sürmektedir. Ülkemizin de hedef alındığı bu süreçte, milletimizin her zaman olduğu gibi millet ve devletimizin birlik, bütünlük, bağımsızlık ve bekasına sahip çıkacağına inanıyoruz. Bu bağlamda, farklılıklarımızı zenginlik olarak değerlendirerek ve ortak değer ve yönlerimize önem ve öncelik vererek birlik ve beraberlik içinde hareket etmenin hepimiz için millî bir ödev olduğuna inanıyoruz.  Ulusal akademimiz TÜBA ve Türk bilim camiası da, millet ve devletimizin birlik, egemenlik, bağımsızlık, kalkınma ve bekası doğrultusunda üzerine düşen görevleri yerine getirmeye devam edecektir.

95. yıl dönümünde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’mızı içtenlikle kutluyor, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile vatan, millet ve devletimizin birlik, bağımsızlık, beka, huzur ve gelişimi için hayatlarını feda eden tüm şehit, gazi ve kahramanlarımızı minnet,rahmet ve şükranla yâd ediyor, bu uğurda çaba gösteren vatan evladına Allah’tan başarılar diliyoruz.

Prof. Dr. Ahmet Cevat Acar
TÜBA Başkanı