TÜBA Başkanı Prof. Dr. Ahmet Cevat Acar’ın “19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı” Mesajı

TÜBA Başkanı Prof. Dr. Ahmet Cevat Acar’ın “19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı” Mesajı

Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının milli İstiklal mücadelemiz için Samsun’a çıktıkları ve bayram olarak geleceğimizin teminatı gençlere armağan edilen 19 Mayıs 1919’un 99. Yılında 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını milletçe bir kez daha kutluyoruz.

19 Mayıs, Milletimizin  İstiklal  mücadelesi sürecinde önemli bir adımı oluşturmuştur. Ayrıca, 19 Mayıs,  milletçe benzer şekilde emperyalist saldırılara maruz kaldığımız günümüz koşullarında da Milletimizin bağımsızlık ve bekası için gençlerin ve milli birliğin önem ve değerini hepimize hatırlatmaktadır. Bu bağlamda, gençlerimizin eğitim, gelişim ve istihdamına gereken ilgiyi göstermek  ve ortak yönlerimizi öne alan bir yaklaşımla milli birlik ve beraberliğimizi geliştirecek şekilde davranmak, hepimiz için milli bir sorumluluktur. Bu sorumluluklarımızı gereğince yerine getirdiğimizde geleceğimizin daha da iyi olacağına inanıyoruz.

19 Mayısın 99. Yılında, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile  tarihte ve bu gün millet ve devletimizin istiklali ve gelişimi için hayatlarını feda eden tüm şehit ve gazilerimize Allah’tan rahmet, mücadeleyi sürdüren kahramanlarımıza da sağlık ve Zafer diliyor;  Savaşı’mızın şehit ve gazilerine bir kez daha rahmet diliyor, milletimiz ve gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını içtenlikle kutluyorum.

Prof. Dr. Ahmet Cevat Acar

TÜBA Başkanı