Moğolistan’ın Ankara Büyükelçisi Bold Ravdan’dan TÜBA’ya Ziyaret

Moğolistan’ın Ankara Büyükelçisi Bold Ravdan’dan TÜBA’ya Ziyaret

Moğolistan Ankara Büyükelçisi Bold Ravdan, 14 Ocak 2020 tarihinde TÜBA Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Şeker’i ziyaret etti.

2019 yılının “Türkiye – Moğolistan Diplomatik İlişkilerin 50. Yılı” olması dolayısıyla her iki taraf için de önem arz ettiğini vurgulayan Ravdan, Prof. Şeker’i açılış konuşmasını gerçekleştirmek üzere 1-4 Mayıs 2020 tarihleri arasında düzenlenecek olan “The Mongilians and the Mongolian “Outer World” başlıklı uluslararası konferansa davet etti. İki binden fazla öğrencinin Türkiye’de eğitim gördüğünün altını çizen Büyükelçi Ravdan, Türkiye ile Akademik ilişkilerin artırılmasına ilişkin dileklerini ifade etti. Son dönemde Moğalistan tarafından yürütülen “Cengiz Han Projesi” dahilinde düzenlenecek olan sergi çalışmaları ile ilgili gerekli bilgilerin edinilmesi noktasında iş birliği içinde çalışmaktan memnuniyet duyacaklarını dile getirdi.

Akademi Başkanı Prof. Şeker ise, Moğolistan Bilimler Akademisi ile 2004 yılında imzalanan iş birliği anlaşması kapsamında, önerilen proje ve faaliyetlerin değerlendirileceğini ve TÜBA olarak birlikte çalışmaktan;program ve proje üretmekten mutluluk duyacağını söyledi.

Görüş alışverişinde bulunulan ziyarette TÜBA Uluslararası İlişkiler Birim Sorumlusu Dr. Gülzade Kahveci, 2. Katip Khosbayar Galsandondog ve 3. Katip Munkhsukh Murun de yer aldı.

İlgili Fotoğraflar