English
 
Haberler
TÜBA-Mikrobiyota ve İnsan Sağlığı Sempozyumu TÜBA Uluslararası Akademi Ödülleri 2017 Aday Gösterme Süreci Başladı TÜBA Başkanı Prof. Acar’ın 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 102. Yıl Dönümü Mesajı UTA Başkanı Prof. Dr. Darkhan Kydyrali TÜBA’yı Ziyaret Etti TÜBA Asli Üyesi Prof. Alma, Iğdır Üniversitesi Rektörlüğüne Atandı TÜBA-Enerji Çalışma Grubu Kuruldu TÜBA Asosye Üyesi Doç. Dr. Demirköz’e “Yükselen Yetenekler Ödülü” TÜBA Üyelerine ISIF’17 Ödülü TÜBA Başkan Yardımcısı Prof. Yurdusev ve Asli Üyesi Prof. Şahin "Kapsayıcı Toplum için Bilimin Rolü Çalıştayı”na Katıldı TÜBA İlk Üyelerinden Prof. Dr. Çiğdem Kağıtçıbaşı Vefat Etti
TÜBA Asosye Üyesi Prof. K. Arzum Erdem Gürsan’a İkincilik Ödülü
Tarih: 25 MAYIS 2016  Okunma Sayısı: 6243

TÜBA Asosye Üyesi Prof. Dr. Kadriye Arzum Erdem Gürsan, Türkiye İhracatçılar Meclisi ve Ekonomi Bakanlığı'nın desteği ile Ege İhracatçı Birlikleri tarafından, 24 Mayıs 2016 tarihinde İzmir Swissotel Grand Efes'te düzenlenen IV. Uluslararası Gıda Ar-Ge Proje Pazarı’nda; proje yürütücülüğünü yaptığı “Bitkisel Gümüş Nanopartiküllere Dayalı Çevre Dostu Elektrokimyasal Sensörler" isimli proje ile “araştırıcı kategorisi”nde ikincilik ödülü kazandı.

“Fikirlerin Aşka Gelsin” sloganıyla sanayiciler, profesyoneller, öğretim üyeleri, araştırmacılar, mucitler; potansiyel ar-ge işbirlikleri için IV. Uluslararası Gıda Ar-Ge Proje Pazarı’nda buluştu. Toplam 409 proje başvurusunun ardından yapılan değerlendirme sonucunda dereceye giren 9 proje için 32 bin dolar ödül verildi. IV. Gıda Ar-Ge Proje Pazarı'nda 59 proje ise sergilenmeye değer bulundu.

Ödül Alan Projeler

Narenciye Özel Ödülü: Çeşitli Cıtrus (narenciye) Türlerine Ait Ekstrelerden Hareketle Antı-agıng Kozmesötik Formülasyonu Geliştirilmesi – Vıtabell / Fatma Sezer Şenol

 Kuru Meyve Özel Ödülü: Çeşitli Aromatik Bitkilerin, Meyve Kurutmada Küf-maya Gelişimi, Fonksiyonel Ve Duyusal Özeliklere Etkileri / Kadir Gürbüz Güner

Özel Kategori Ödülü: Levansukraz Enziminin Kalorisi Azaltılmış Fonksiyonel Meyve Ürünleri Üretiminde Kullanılması / Yrd. Doç. Dr. Burcu Kaplan Türköz

Öğrenci Kategorisi 1.lik Ödülü: Spirulina Platensis’den Fikosiyanin Üretimi / Halil Yücelik

Öğrenci Kategorisi 2.lik Ödülü: Karaçam (pinus Nigra L.) Genç Kozalağından Geleneksel Fonksiyonel Reçel Üretimi / Burcu Şişli

Öğrenci Kategorisi 3.lük Ödülü: Çam Ağacı Reçinesinin Meyvelerin Raf Ömrüne Etkisi / Samed Aydın

Araştırıcı Kategorisi 1.lik Ödülü: Ülkemizde Yerel Biyolojik Mücadele Sektörünün Gelişimi İçin Bir Teknogrişim Projesi: Ekobesin İle Böcek Üretimi / Yurdagül Eserkaya

Araştırıcı Kategorisi 2.lik Ödülü: Bitkisel Gümüş Nanopartiküllere Dayalı Çevre Dostu Elektrokimyasal Sensörler / Prof. Dr. Arzum Erdem Gürsan

Araştırıcı Kategorisi 3.lük Ödülü: Mikroalglerden Yüksek Dha İçerikli Omega-3 Yağ Asidi Üretimi / Hande Yüce

 

TÜBA - TÜRKİYE BİLİMLER AKADEMİSİ Piyade Sokak No: 27,
06690 Çankaya - ANKARA
(312) 442 29 03 (pbx)
(312) 442 72 36 | 442 23 58 | 442 64 91
Bizden haber almak için e-posta adresinizi giriniz. Gönder
© 2013 TÜRKİYE BİLİMLER AKADEMİSİ. Her hakkı saklıdır.