TÜBA, Kök Hücre Kursu Düzenliyor

TÜBA, Kök Hücre Kursu Düzenliyor

TÜBA, 24-27 Nisan tarihleri arasında Antalya’da gerçekleştirilecek olan 5. Ulusal Lenfoma-Myeloma Kongresi içerisinde ‘1. Kök Hücre Üretiminde Yeni Teknikler Kursu’ düzenliyor.
 
Kurs birçok başlık içeriyor
25 ve 26 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilecek olan TÜBA-Kök Hücre Kursu, hemapoetik kök hücre naklinin en önemli basamaklarından biri olan kök hücrenin işlenmesi, ayıklanması, dondurulması ve ilgili standartların güncellenmesi başlıklarını içeriyor. 

Kök hücre nakli yapan veya yapmak isteyen merkezlerin hücre işleme, ayıklama, dondurma konusunda ulusal standartların geliştirilmesi, merkezlerin bu standartlar açısından aynı seviyeye getirilmesi, bu konuda ilgili personelin eğitilmesi ve deneyimlerinin geliştirilmesini amaçlayan TÜBA-Kök Hücre Kursu; kök hücre nakli ile uğraşan veya uğraşmak isteyen, hekim ve teknisyenleri kapsıyor.
 
‘Teorik, Uygulamalı ve İzlemeli Pratik’
Kurs; teorik, uygulamalı pratik ve izlemeli pratik olmak üzere üç basamakta düzenleniyor. Teorik ve izlemeli pratiğe hekim ve teknisyenler, uygulamalı pratiğe ise öncelikli olarak mevcut transplant servislerinde hücre işleme sürecini gerçekleştiren teknisyenler ve aynı zamanda da bu merkezlerden gelen hekimler katılabiliyor.

Türk Cumhuriyetleri ve bölge ülkelerinden davet edilen bilim insanlarının da katılacağı kursta; teorik aşamada 60 kişi yer alabilecekken, uygulamalı ve izlemeli aşama, 10 kişilik gruplar halinde toplam 30 kişiyle oluşturulacak. Böylece 30 kişi tam teorik eğitim alırken, 30 kişi de hem teorik, hem uygulama ve hem de izlem boyutunda kursa katılabilecek.
 
Teorik ve izlemeli pratiğe Hekim ve teknisyenler katılabilirken, uygulamalı pratiğe öncelikli olarak mevcut transplant servislerinde hücre işleme sürecini gerçekleştiren teknisyenler ikinci sırada bu merkezlerden gelen hekimler alınacaktır.
 
Detaylı bilgi için: http://www.lenfoma-myeloma.org/