TÜBA Asli Üyesi Prof. Gürsan ve GEBİP Üyesi Prof. Baran’a “TEB Ödülü”

TÜBA Asli Üyesi Prof. Gürsan ve GEBİP Üyesi Prof. Baran’a “TEB Ödülü”

TÜBA Asli Üyesi Prof. Dr. K. Arzum Erdem Gürsan ve GEBİP Üyesi Prof. Dr. Yusuf Baran, Türk Eczacıları Birliği (TEB) tarafından ödüle layık görüldü.

25 Eylül 2017 tarihinde TEB Eczacılık Akademisi Bilim, Hizmet ve Teşvik Ödülleri kapsamında düzenlenen törenle; eczacılık bilimine ve Akademi’ye vermiş olduğu katkı ve hizmetlerden dolayı, Prof. Dr. K. Arzum Erdem Gürsan “Akademi Onur Ödülü” alırken, GEBİP Üyesi Prof. Dr. Yusuf Baran “TEB Eczacılık Akademisi Bilim Ödülü”nün sahibi oldu. Törenin ardından verilen resepsiyonda, Yaşam Boyu Onur Ödülleri de dağıtıldı.      

2017 Yılı Bilim, Hizmet ve Teşvik Ödülleri; TÜBA Asli Üyesi Prof. Dr. K. Arzum Erdem Gürsan, Prof. Dr. İ. Tayfun Uzbay, Prof. Dr. Ahmet Aydın, Prof. Dr. İlkay Erdoğan Orhan, Prof. Dr. Sevim Rollas, Prof. Dr. Betül Demirci ve Prof. Dr. Nurşen Başaran’dan oluşan jüri tarafından değerlendirildi.

Bilimsel alanda yaptıkları çalışmalar ve hizmetleri dolayısıyla 2017 Yılı Bilim, Hizmet ve Teşvik Ödülleri’nin sahibi olan diğer bilim insanları:

TEB Eczacılık Akademisi Bilim Ödülü:
Prof. Dr. Ş. Güniz Küçükgüzel / Marmara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Farmasötik Kimya ABD/İstanbul

Prof. Dr. Engin Umut Akkaya / Bilkent Üniversitesi Kimya Bölümü/Ankara

TEB Eczacılık Akademisi Teşvik Ödülü:
Arş. Gör. Dr. Fatma Sezer Şenol / Gazi Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Farmakognozi ABD/Ankara

Yrd. Doç. Dr. Seda Nur Topkaya / İzmir Katip Çelebi  Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Analitik Kimya ABD/ İzmir

Prof. Dr. Yusuf Baran / Abdullah Gül Üniversitesi Yaşam ve Doğa Bilimleri Fakültesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü/Kayseri

TEB Eczacılık Akademisi Hizmet Ödülü:
Akademi’nin geçmiş dönem başkanı Prof. Dr. K. Hüsnü Can Başer’e, Akademi Onur Ödülü takdim edildi.
 
Yaşam Boyu Onur Ödülü:
Eczacılık mesleği için yaptıkları çalışmalar ve Türk Eczacıları Birliğinin ve Eczacılık Akademisi’nin yönetiminde almış oldukları görevler ile mesleğin gelişimine ve ilerlemesine sağladıkları katkılarından dolayı Prof. Dr. Fethi Şahin, Ecz. Rafet Şahin, Dr. Ecz. Akın Çubukçu ve Ecz. Sertaç Özmen’e Yaşam Boyu Onur Ödülü takdim edildi.

İlgili Fotoğraflar